Юбилейно залесяване „60 дръвчета за 60 години ТУ-Варна“ в Седмицата на гората

Академичното ръководство, доц. д-р Павлина Наскова от катедра „Растениевъдство” и Студентски съвет на ТУ-Варна залесиха площ в Държавен горски разсадник “Малка Чайка” с 60 фиданки от сребролистна липа на 8 април 2022 г.

Ректорът на Технически университет – Варна проф. д-р инж. Венцислав Вълчев засади първото дръвче и го посвети на 60 годишния юбилей на университета с увереността, че посадения масив носи силна енергия и ще остане за идните поколения. Той изказа благодарността си към партньорите от Държавно горско стопанство – Варна и по-конкретно към инж. Ганка Димитрова, директор на стопанството, инж. Владислав Георгиев, зам.-директор и г-н Милен Стоянов, ръководител на разсадника, които предоставиха дръвчетата безвъзмездно.

Лесовъдите разясниха на студентите значението на горите и организираните залесявания и подариха за засаждане в двора на Технически университет – Варна млади дръвчета от червен дъб. Инициативата е първата от поредица събития, свързани с честването на академичния юбилей на университета.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии