Изложба събира творби на варненски преподаватели и непедагогически специалисти от ОДК

„Дух и форма“ е заглавието на първата съвместна изложба, на която ще бъдат представени произведения, дело на 13 ръководители на школи и непедагогически специалисти в ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. В навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, във фоайето на Фестивален и конгресен център, авторите ще се срещнат с варненската общественост, за да разкрият магията на универсалния език на изкуството,  съзидателен за човешкия дух.

„Фотография, изящно и приложно изкуство, ще си дадат среща и ще направят едно артистично докосване до публиката във Варна“, споделят кураторите на изложбата Велина Господинова и Илиана Бораджиева. Ценителите ще могат да разгледат общо 40 творби,  сред които бродирани бижута, фотографии, пана, живопис и др. Официалното откриване е насрочено за 17:30 ч. на 5.04.2022 г.

В „Дух и форма“ със свои произведения ще се представят: Антоанета Сърбова, Велина Господинова, Димитър Ялнъзов, Елица Матеева, Елвира Георгиева, Емилиян Ялъмов, Илиана Бораджиева, Илка Колева, Йорданка Аргирова, Маргарита Гигова, Мария Борисова, Татяна Костова и Юлия Недева.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии