Приеха план за интегрирано развитие на община Варна

Общинският съвет прие Плана за интегрирано развитие на община Варна – най-съществения средносрочен стратегически документ, определящ приоритетите и посоката на развитие на региона за седем години напред.

Планът за интегрирано развитие на община Варна включва общо 292 проекта с 465 обекта, на обща стойност 2,856 млрд. лв. В приоритетния списък фигурират 37 обекта с обща индикативна стойност около 1 млрд. лв.

Документът е изключително важен, тъй като наличието му е необходимо условие Община Варна да кандидатства за финансиране с безвъзмездна финансова помощ и/или финансов инструмент през програмен период 2021-2027 г. Проекти, които не са включени в стратегическия документ, няма да могат да се възползват от ресурсите на националните програми.

Като ключови моменти в развитието на морската столица до 2027 година са посочени околната среда, икономическият растеж, подобряването на техническата и транспортната инфраструктура, образованието.

Общинските съветници гласуваха също еднократни социални и здравни помощи.

24 варненски двойки с репродуктивни проблеми да бъдат подпомогнати от общинската инвитро програма. Общата сума, която ще бъде отпусната от местната хазна, е 67 500 лв.

Други 99 варненци със здравословни проблеми, сред които 14 деца, ще получат еднократни помощи. Сумите варират между 150 и 1 000 лв. в зависимост от тежестта на заболяванията. Общата гласувана сума е в размер на 50 800 лв.

Решено бе също 264 души да получат еднократни социални помощи. Те се дават за покриване на инцидентно възникнали жизнени, образователни и комунално-битови потребности. От местната хазна ще бъдат осигурени общо 73 350 лв., като повечето суми варират между 200 и 400 лева.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии