Представители на ФК “Спартак” Варна се срещнаха с първокласници от ОУ “Св. Св. Кирил и Методи”- Варна

Урок по темата „Защита от конфликти“, с гости по програмата „С родители в класната стая“ бяха Васил Петров – старши треньор на ФК „Спартак“ Варна, Миша Милошевич – директор Детско-юношеска академия /ДЮА/, Стефан Калименов и Иван Буроджиев – представители на клуба.

Гостите запознаха учениците с историята на клуба, основните правила и различните позиции във футбола. Разясниха на децата колко е важно и полезно да се спортува, какви качества и умения да се развиват.

След проведената дискусия между домакини и гости, учениците научиха, че спортът помага не само да сме здрави, а може да помага и при разрешаване и предотвратяване на различни конфликти.

Със своите интересни разкази старши треньорът на ФК „Спартак“ Варна и директорът на ДЮА разясниха на децата, че отборната игра е трудна и изисква усилия от всички участници в нея. Футболът помага на играчите да се научат не само да спортуват заедно, а и да работят в екип, да си помагат и да се уважават.

Учениците  бяха подготвили изложба от свои рисунки по темата, които подариха на гостите. Те от своя страна зарадваха децата с много подаръци – календари, тетрадки и химикалки, както и билети за предстоящия футболен мач тази събота срещу Лудогорец II.

Всички участници в урока си обещаха, че скоро пак ще се срещнат – вече на терена.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии