Полицията разби оранжерия за марихуана в Аспарухово

Реализацията е проведена вчера в хода на специализирана полицейска операция по противодействие, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества на територията на Варна.

Служители от Четвърто РУ проверили жилището, наето под наем от 25-годишен местен жител, от криминалния контингент, който от месеци отсъства от страната. Там е открито помещение, със специално обособена част за отглеждане на марихуана. По първоначална информация, в хода на операцията е задържан обитателя на съседния апартамент –мъж на 50 години, криминално проявен и осъждан , за когото се предполага, че е отглеждал насажденията. Намерени са 60 растения от рода на конопа в различен стадий на растеж.

Снимка: ОДМВР-Варна

Извършен е оглед и са иззети  още: уреди за контрол на влажността и температурата на въздуха, вентилатори, лампи, видеокамера, контролно табло, влагоуловител, уред за отопление с таймер, почва, течна тор

Намерените растения и оборудване са иззети, а 50-годишният мъж  е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство по неотложност по чл. 354 „в“ от Наказателния кодекс. Уведомен е дежурен прокурор от Районна прокуратуратура Варна.

Снимка: ОДМВР-Варна
Сподели
Share