Най-тежката мярка за неотклонение наложи Варненският районен съд на 24-годишен, привлечен като обвиняем за кражба на МПС

Съдът взе най- тежката мярка „задържане под стража“ по отношение на 24-годишен мъж, обвинен за кражба на автомобил, в условия на опасен рецидив. За това престъпление съобразно българското законодателство е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

На 26 януари т. г. 24-год. мъж е установен да управлява инкриминираното МПС и от събраните до момента данни и разпити може да се направи разумно предположение, че е съпричастен към престъплението, в което е обвинен. Той е многократно осъждан за различни престъпления – кражби, държане на наркотици, включително и противозаконно отнемане на МПС. Налице са и данни по делото, че обвиняемият е съпричастен към други престъпления, доколкото той е установен да управлява инкриминирания автомобил, след като е бил лишен от право да управлява МПС с присъда.

Съдът отчете още, че в материалите по делото са видни данни за причинено телесно увреждане на полицейски служител, както и че към момента на задържането на 24-годишния мъж у него са открити високорискови наркотични вещества, които също са престъпления от общ характер. Освен това, обвиняемият е направил опит да осуети своето задържане по делото, като е предприел бягство от местопроизшествието.

Като разгледа събраните до момента материали от досъдебното производство, съдът прие, че са налице и двете изискуеми от закона предпоставки – обосновано предположение за авторство на деянието и опасност от укриване с цел осуетяване на провежданото разследване, поради което   определи мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на Районен съд – Варна подлежи на обжалване в 3-дневен срок, като в случай жалба или протест делото пред ВОС бе насрочено за 2 февруари от 13 ч.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии