Дежурен състав при Районен съд – Варна наложи мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо преподавател в музикална школа

Районен съд – Варна определи мярка за неотклонение „домашен арест“ за 24-годишен мъж, привлечен като обвиняем за извършване на действия с цел полово удовлетворение спрямо малолетно момче – престъпление по чл. 157, ал.4, вр. ал.1 от Наказателния кодекс. Предвиденото в закона наказание за подобно тежко умишлено престъпление е лишаване от свобода от 2 до 6 години.

Съдът, като взе предвид събраните до момента доказателства и по-специално свидетелските показания намери, че може да се направи разумно обосновано предположение за съпричастност на 24-год. мъж към повдигнато му обвинение. Доколкото към днешна дата той има постоянен адрес и е реабилитиран, съдът прецени, че по-лека мярка от исканата от прокуратурата „задържане под стража“, също би изиграла своята роля. Предвид начина и механизма на деянието, както и с оглед личността на обвиняемия и трудовата му ангажираност като учител по музика, работещ с деца, съдът счете че той следва да бъде отделен от тази си дейност до приключване на разследването. Ето защо Варненският районен съд определи спрямо 24-годишния обвиняем  мярка за неотклонение „домашен арест“, която да бъде контролирана със средство за електронно наблюдение.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивната инстанция в 3-дневен срок, като в случай на жалба или протест делото е насрочено за разглеждане пред ВОС, за 4 февруари  от 10 часа.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии