Варненският апелативен съд отново е дом на изкуството на школа „Дедал”

Арт салонът на Апелативния съд във Варна отново е сцена на изкуство. Точно месец преди Коледа школа „Дедал” подреди изложбата 12/36: 12 художници с 36 творби. Приходите от продажбата ще подпомогнат дейността на младите художници, която беше затруднена от епидедемията.

Авторите са бивши и сегашни възпитаници, продължаващи или завършили образованието си в най-престижните художествени академии в Европа.

Всъщност, никой в Дедал не може да бъде „бивш”. Защото веднъж докоснал се до школата, нейния дух и ценности, пази ги цял живот. Художниците споделят, че освен практичните занимания и усвояването на умения с четка и молив, завинаги ще помнят и научените важни житейски и духовни уроци. В сърцето им остават часовете с четките и платното в ателието, помощта на учителите, насочвали ръката им и показали им професионалната посока. Затова и 12-те автори дариха творбите си – за да покажат, че в 13-годишната си история школата е създала истински майстори и че каузата „Дедал” има заслужено бъдеще.

10-годишните Павел и Симона Тотеви са сред бисерчетата на школата и разкриват нежния си, но изящен детски почерк и в тази изложба. Ето и останалите автори, за които са аплодисментите:

Георги Бараков, Мария Куюджуклиева, Анета Иванова, Георги Стоянов, Денислава Велева, Теодор Мирчев, Ивайла Минчева, Стефан Aтанасов, Ева Пенева, Владислав Стефанов. Произведенията им представят многообразие от жанрове и техники: фотография и живопис; графика, акрил, акварел; класически, абстрактни и авангардни идеи.

Колекцията беше експонирана първо в ателие Дедал, а до 20 декември остава в Съдебната палата. Можете да я разгледате и онлайн.

Ако желаете да станете собственик на някоя от творбите или да зарадвате близките си със стойностен коледен дар, свържете се с школата във Фейсбук или на тел. 0883469369.

За последните 13 години школата обучи над 1600 деца и младежи.

Това е 11-тата изложба, която Дедал представя в арт салона на варненския апелативен съд. Те вече са планирали амбициозна програма за 2022 година.

Съдиите и съдебните служители отново изразяват възхищение от партньорите им в „Дедал“. “Знаете, вие сте в кабинетите, домовете, в сърцата и молитвите ни!”

Ако желаете да дарите за развитието на изкуството на Дедал, можете да го направите на банковата сметка:

Сдружение ШИДМНП Дедал

BG78UNCR70001519764111

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

И в международната платформа: https://www.globalgiving.org/projects/help-children-in-varna-access-free-art-courses-1/?fbclid=IwAR112As-nh957WJjTu-S-2sHWee7MpTv058_7a5bKry3Y5fsnZkxwfdduP4


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии