Пробация наложи Районен съд – Варна за ползване на фалшива диплома

Съдът одобри внесено от прокуратурата споразумение, с което 32-годишен мъж от Провадия бе осъден за съзнателно ползване на неистински официален документ – диплома за завършено средно образование. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

Пред състав на Районен съд – Варна подсъдимият призна вината си в това, че на 5-ти май тази година, пред служител на сектор “Пътна полиция” при МВР-Варна, съзнателно се ползвал от неистинската диплома, на която е придаден вид, че е издадена от Спортно училище „Георги Бенковски“ във Варна на името на подсъдимия. За самото съставяне на документа от него не може да се търси наказателна отговорност.

Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, 32-годишният подсъдим следва да търпи наказание „пробация“. В продължение на 9 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 9 месеца. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

 

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии