Двама младежи бяха осъдени за опит за кражба в съучастие на автомобилен катализатор

Двамата подсъдими – съответно на 19 и на 24 години, получиха от Варненския районен съд наказания от по 4 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с 3 години изпитателен срок.

Самият опит за кражба е осъществен на 23 юли тази година в село от областта, чрез използване на техническо средство – електрически трион. Двамата подсъдими в съучастие са  направили опит да отнемат чужда движима вещ – каталитичен конвектор на лек автомобил марка „Нисан”, от владението и без съгласието на неговия собственик, с намерение противозаконно да го присвоят. Деянието е останало недовършено, поради независещи от волята на извършителите причини. Стойността на инкриминираната чужда вещ е за над 500 лева.

Наказанието беше наложено по силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Вещественото доказателство – електрическият трион, послужил при извършване на престъплението, следва да бъде отнет в полза на държавата и да се унищожи.  Двамата младежи, които са с чисто съдебно минало досега, приемат да заплатят по равно направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии