32-годишен мъж бе осъден от Районeн съд – Варна за неизпълнение на заповед за защита и престъпления против личността

Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в четири престъпления – неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, за принуда, както и за отправени закани към две  негови родственици с убийство.

На 6 април тази година, въпреки наличието на влязла в сила съдебна заповед, с която му било забранено да приближава на по-малко от 200 метра за срок от осемнадесет месеца жилището на пострадалата, подсъдимият отишъл до дома й. Тогава той я заплашил с думите „Отключи да вляза, защото иначе ще вляза с вратата!“, насочил нож срещу нея и се заканил с убийство, като я принудил да извърши действие противно на волята й – да отвори входната врата на жилището и да го пусне вътре. Докато подсъдимият бил в жилището по телефона заплашвал и друга своя родственица, с което възбудил основателен страх у нея от осъществяването на заканите. Именно тя подала сигнал за случващото се на тел. 112 и на място бил извикан полицейски екип.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна призна за виновен 32-годишния мъж, който е неосъждан досега.  За всяко от четирите деяния бяха определени отделни наказания. Той трябва да изтърпи най-тежкото от тях – една година и шест месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от три години.

Съдебният акт е окончателен.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии