След протест на Районна прокуратура – Варна съдът измени мярка за неотклонение на мъж, разголвал се пред деца на обществено място

След протест на Районна прокуратура – Варна, Окръжният съд в града измени мярка за неотклонение „подписка“, наложена от Районния съд на 52-годишния Б.И., съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна. Мъжът бил привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, отличаващи се с изключителен цинизъм или дързост.

Около обяд на 10 юни 2021 година, в чакалнята на Фериботен комплекс – Белослав, Б.И. забелязал група малолетни момичета, седнал близо до тях, свалил панталона си и започнал да мастурбира. Децата се изплашили и веднага се оплакали на охраната, мъжът бил изгонен.

Сигнал за случилото се бил подаден в полицията. Образувано е досъдебно производство, работата по което се ръководи от Районна прокуратура – Варна.

След внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо Б.И., първоинстанционният съд му наложи мярка „подписка“. Незабавно е внесен протест от страна на наблюдаващия прокурор, довел до задържането на 52-годишният обвиняем.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии