„Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“ АПИ участва в инициативата „EDWARD“ – Европейски ден без загинали на пътя

Снимка: ОДМВР – Шумен

За шеста поредна година Агенция „Пътна инфраструктура“ подкрепя инициативата „EDWARD“ по повод 21 септември – Европейски ден без загинали на пътя. Всички знаци с възможност за дистанционно изменение, собственост на АПИ, са с апел към шофьорите да карат внимателно и разумно, защото безопасността при пътуването е най-важна. Тази година мотото е „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“.

Инициативата е на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – ROADPOL. Тя e част от Европейската седмица на мобилността 16-22 септември, като целта е да се ограничат до минимум жертвите на пътнотранспортни инциденти. Според статистиката, около 70 души на ден загиват по пътищата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни.

Целта на проекта е участниците в движението да мислят на първо място за безопасността, докато шофират, вървят пеш или карат велосипед. Да са наясно с рисковете, на които може да изложат своя и живота на останалите участници в движението и как всеки може да допринесе за намаляване на опасните ситуации на пътя.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии