Преустройството на гара Синдел гарантира високо ниво на безопасност за движението на влаковете

Внедрената съвременна осигурителна техника в участъка на гара Синдел гарантира високо ниво на безопасност за движението на преминаващите пътнически и товарни влакове. Жп гарата осъществява интензивна дейност за шест направления в страната.

С извършването на цялостната реконструкция за повече удобства и сигурност са изградени нови по-високи перони с навеси за пътуващите, подновени са жп линиите с дължина 6020 м, осигурена е противопожарна защита, обновени са старите стрелки, стълбовете и контактната мрежа.

Преустройството на коловозите и стрелките е основа за изграждането на маршрутно-компютърна централизация от най-ново поколение. Това дава възможност диспечерското управление за движението на влаковете да се осъществява от единен център за участъка от София.

По време на инспекция генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Красимир Папукчийски констатира, че модернизирането на осигурителните системи значително подобрява технологичните възможности за работа в експлоатационния пункт.

Този експлоатационен пункт се развива в близост до селото Сендел, което се намира на 2 км от първата построена жп линия Русе-Варна. През 1908 г. е организиран търг за построяване на приемно здание на станция Синдел. Постройката е двустранна с едноетажна част с площ 69 кв. м и двуетажно крило с площ 117 кв. м. с прилежащи допълнителни сгради. Официално е открита и обявена за гара през 1909 г.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии