Гранитогрес за спалнята – подходящ ли е и какъв вид да изберем

Макар че гранитогресът има славата на най-здравата, издръжлива и качествена подова настилка, много хора изпитват известни съмнения, когато става дума за поставянето ѝ в спалня или дневна.

Обикновено повечето хора предпочитат да го поставят в банята, като в повечето случаи им допада и идеята за инсталирането му в коридора, кухнята и дори на терасата. Щом се заговори за спалнята и за дневната, обаче, сякаш нещо се променя.

Ако се допитате до ваши близки и приятели, вероятно ще чуете мнения от типа на това, че си представят настилката на спалнята да е единствено от дърво или нещо което имитира дърво. Мнозина ще ви кажат и това, че самият стил на гранитогреса и каменният му облик създават чувство за студенина, макар и да е много красив.

Подходящ ли е гранитогресът за спалнята

Качествата на гранитогреса, всъщност, правят тази подова настилка изключително подходящ вариант за поставяне в спалнята. Ако върху него се постави и килим или мокет, който частично да покрие пода на стаята, ще се получи толкова високо ниво на шумоизолация, каквото не бихме могли да постигнем по друг начин.

Да не споменаваме и това, че по здравина този тип настилка е стотици пъти по-устойчива и издръжлива от ламинираните паркети, а в сравнение с естествения дървен паркет е не само по-здрав, но не изисква и периодично циклене. Остава, обаче, един много важен въпрос – каменното излъчване.

Какъв гранитогрес да изберем за спалнята

Обърнахме се към специалисти от Praktis.bg, който се нарежда сред най-добре заредените магазини за теракота и гранитогрес в страната, като попитахме техни специалисти какво е най-доброто решение в случая.

Оказва се, че и тук има вариант, който би удовлетворил всеки. На пазара се предлага гранитогрес, който имитира паркет. Шарките на гранитогреса са толкова автентични, че са на практика неразличими от естественото дърво и също така наподобяват ламинирания паркет.

Този вид гранитогрес има по-особено излъчване и създава усещане за топлина и уют, които са търсени като ефект за спални помещения, но са в същото време рядкост при гранитогресните подови настилки. Хубавото при този вид гранитогрес е, че според дизайна на дома си можете да изберете разцветка на дърво, която да се съчетава по-добре с интериора.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии