Климатиците за под стават ли за дома

Някои от нашите читатели зададоха въпроса за подовите климатици, и днес решихме да го направим на тема и да разкажем малко повече за този необичаен избор. Най-важното, което интересува мнозина е това дали са удачен избор за дома и могат ли да се ползват свободно или имат ограничения като подвижните климатици.

Какво представляват различните подови климатици

Подов климатик се нарича уред, които се монтира ниско долу до пода, нужно е да се направи на външна стена, тъй като, както стенните, и този уред има външно тяло. Основната разлика между подовия климатик и този предназначен за стената, е че втория вид се монтира върху стената, а първия се монтира в стената.

Това означава, че подовия вариант не заема толкова много пространство и за това най-често се слага под прозорец, или на друго място от където често се минава. За сметка на това, този вид климатик функционира по същия начин като стенния, с една разлика че заради позицията си е значително по-удачен за отопление.

Дължи се на конвекцията, което е процеса на вдигане на топлите газове нагоре и свалянето на ниските на долните пластове на въздушните маси. Чрез конвекцията, един подов климатик може да затопли едно помещение значително по-бързо и цялостно, отколкото който и да е друг вариант.

Недостатъците идват, когато имате нужда от бързо изстудяване, тъй като, отново, конвекцията не позволява на нискостоящия климатик цялостно да изстуди помещението. Топлите пластове остават горе, недокоснати, докато долните се изстудяват в пъти повече от желаното.

Има умни подови климатици, които са конфигурирани много добре, разполагайки с датчици и програми, които засичат това пренасищане на хладина.

Ползите от притежаването на такъв климатик

Ползите от тези климатици са няколко – спестовност, добро отопление, няма вече студени крака и няма високи сметки за ток. Единственото с което може да се каже, че отстъпват на стенните климатици, е че монтажа изисква повече време и че не изстудяват толкова добре, колкото ни се иска.

Като цяло, тези климатици са рядко срещани в България, като едва в последните 5 години започнаха да виждат употреба в повече домове. Сега вече стават доста известни заради ефикасността си и това, че не заемат място в стаята.

От къде можете да го купите

Такъв климатик, или какъвто и друг да си поискате, можете да закупите от Eclima.bg, правилното място за покупка на висококачествен климатик на ниска цена. Освен продукти, те предлагат и най-различни услуги свързани с обслужването, доставката и монтажа на най-различни модели, в това число и подови климатици.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии