Предприемачески акселератор в ИУ-Варна

Само за последните 5 г. 104 третокурсници от Икономически университет-Варна са стартирали собствен бизнес. Това е резултат от добрата подготовка в университета, но и от стремежа ни да развиваме предприемаческата култура. Работим за утвърждаване на ИУ-Варна като предприемачески хъб – център за подпомагане на местната предприемаческа екосистема.

За стимулиране на предприемачеството създадохме уникална за страната платформа за взаимодействие с бизнеса (UEBN), в която към момента са регистрирани над 18000 ползватели (с над 2300 представители на бизнеса). Платформата е проектирана с множество филтри, което позволява лесно таргетиране на обяви за стаж и работа от страна на бизнеса.

От години сформираната Постоянна комисия по кариерно развитие и студентско предприемачество (с представители от университета, бизнеса и студенти) идентифицира и насочва прогресивни предприемачески студентски проекти и в този смисъл има ролята на инкубатор. За последните 3 г. проведохме над 50 предприемачески събития за студенти („Стартъп венчърс“, MOBI и др.). На ежегодния форум кариери се представят старт-ъпи на студенти, като основната цел е свързване с бизнес партньори и получаване на подкрепа за развитие (в т.ч. финансиране).

Икономически университет-Варна е припознат като предприемачески хъб от страна на Станфордски университет и Университет Санта Клара (Калифорния), с които провеждаме съвместни инициативи.

Всички тези резултати, както и визията ни за утвърждаване на ИУ-Варна като креативен и предприемачески образователен център, ни даде основание да създадем акселератор към Център „Кариери, предприемачество и маркетинг“ (UEVA – University of Economics Varna Accelerator).


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии