Какъв полилей да изберем според дизайна на жилището?

Мнозина омаловажават избора на полилей, докато сами не видят колко абсурдно би могло да стои закупеното осветително тяло на фона на техния дом. За да не се стига до подобни ситуации, би било много добре да разгледате някои идеи на дизайнери в интернет.

Това ще ви помогне да получите търсената завършеност на своя дом, без да оплесквате нещата с този финален, но толкова важен елемент.

Функцията на полилея

Освен като осветително тяло, тук говорим за неговата не по-малка роля като аксесоар, придаващ баланс и хармония на цялото помещение. Нека предположим, че например сте обзавели своето жилище в по-модернистичен съвременен стил.

Поставили сте типичните ъглови дивани, стъклени масички за кафе и модерна кухненска част с вградени уреди в дъното. Ако в този случай поставите един масивен старинен полилей от ковано желязо (или имитация на такова), помещението ще стои абсурдно.

Според специалисти от 2r-bg.com, същото би било и ако поставим лунички, лед ленти и прожектори на стая, която е обзаведена в един по-старинен ретро стил. Тук се опитваме да кажем, че осветителното тяло трябва да си “партнира” с дизайна на стаята.

То може да го “изостря” или “смекчава” със своята изработка, но във всички случаи трябва да бъде съобразено с основния замисъл на помещението.

Допълващи осветителни тела

Не по-малко е значението на допълващите осветителни тела. Тук сигурно много от вас ще се запитат дали те са им необходими. В повечето случаи отговорът е да, необходими са, поне ако искате да осветите стаята наистина добре.

Опитът да обхванете цялата стая с едно единствено осветително тяло, най-вероятно ще допринесе за това да изберете нещо прекалено голямо и несъответстващо на размерите на стаята.

Хубаво е да се инсталират няколко по-малки аплика в съответния стил, като най-подходящото място за целта е да се поставят в по-отдалечените краища на помещението, но не в самия ъгъл.

Какво да правим ако не сме сигурни в избора си

Ако не сме сигурни кой точно модел подхожда на стила на помещението, най-голям шанс имаме да попаднем на подходящ артикул ако заложим на стъклото. Стъклените LED полилеи могат по-лесно да се впишат в дизайна, дори и ако по някаква причина не налучкаме правилния стил.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии