Условно наказание и глоба за държане на високорискови наркотични вещества наложи Районен съд – Варна

По силата на внесено за разглеждане и одобрено от съда споразумение, 25-годишен младеж от Провадия беше осъден за държане на наркотици на една година лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 4 години. При продължавано престъпление, в периода 8 април – 23 май 2017 г. и на 23.05.2017 г. той е държал високорисково наркотично вещество – амфетамин, с различно нетно тегло и процентно съдържание на активно действащ компонент. Общата стойност на открития у подсъдимия наркотик е за над 600 лева.

25-годишният подсъдим е неосъждан. В негова тежест се възлага заплащането на направените по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

По внесено от прокуратурата постановление, 18-годишен младеж бе освободен от наказателна отговорност с налагането на административното наказание – глоба в размер на 1000 лева. Той бе признат за виновен в това, че на 11 юни тази година държал в себе си пакетче алуминиево фолио, съдържащо кристално вещество –  метамфетамин. Подсъдимият  е хванат с наркотика вечерта на тази дата, при извършване на регулярна проверка в района на старата гара във Варна. Намереният у него метамфетамин е в малко количество и с относително ниска стойност, поради което деянието представлява маловажен случай.

18-годишният младеж е неосъждан и неосвобождаван досега от наказателна отговорност. В негова тежест са направените по делото разноски. Решението на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии