Министър-председателят Стефан Янев ще посети Варна

Министър-председателят Стефан Янев ще посети Варна в петък, 16 юли, където ще присъства на Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“. В 8.30 часа премиерът Янев ще приеме почетния караул на Морската гара в града, след което от борда на кораб „к-н I р. Димитър Добрев“ ще наблюдава демонстрациите в рамките на учението – преодоляване на последствия от инцидент с търговски кораби в националните морски пространства, операция по спасяване на бедстващи хора на море, ликвидиране на нефтен разлив и други.

В планираното учение участват 14 държави с 30 бойни и спомагателни кораба и катери, три самолета, осем вертолета и 2 065 военнослужещи от ВМС на Албания, Белгия, България, Великобритания, Грузия, Гърция, Испания, Италия, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Украйна, Втората постоянна военноморска група на НАТО и Втората постоянна противоминна група на НАТО от силите за отговор на алианса. Учението се провежда за двадесет и пети път. Целта е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите страни, чрез отработване на съвместни задачи и водене на широк спектър от бойни действия на море в операция за осигуряване на морската сигурност в региона.

В рамките на визитата си в Балчик в събота, 17 юли, премиерът Стефан Янев ще се срещне с кмета Николай Ангелов  в сградата на общината в 10 часа. Министър-председателят ще посети също Историческия музей и Художествената галерия в града.

В неделя, 18 юли, министър-председателят Стефан Янев ще участва в отбелязването на 184-ата годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Премиерът ще присъства на панихидата, която ще бъде отслужена в църквата Света София в столицата от 18 часа.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии