48-годишен получи условно наказание за съзнателно ползване на неистинска диплома

През месец февруари 2020 г. подсъдимият се явил в сградата на сектор “Пътна полиция” при ОД на МВР – Варна и пред служител подал заявление с искане за издаване на шофьорска книжка. Към него той представил оригинал от свидетелство за завършено средно образование с посочен издател – Строителен техникум във Варна, и копие, заверено за вярност със собственоръчно изписване на имената, подпис и дата на подаване. Въз основа на така подадените и представени документи му било издадено свидетелство за управление на МПС с валидност до 2025 г.

Междувременно регулярна проверка в документацията на учебното заведение, правоприемник на Строителния техникум, установява, че такъв номер диплома за посочената година при издаване на свидетелството за завършено образование изобщо не съществува в регистрите му.

Подсъдимият призна, че съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато споразумение съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии