Събират средства за лечението на 15-годишен ученик от Варна

Снимка: Личен архив

15-годишният Виктор Димов от Варна се бори за живота си, до десетина дни семейството му трябва да събере непосилната за тях сума от 60 000 евро.

До ноември миналата година Виктор е обикновен деветокласник от ПТГ “Варна” (бившият Механотехникум), който се радва на живота и прави планове за бъдещето, когато се появява внезапна болка в коляното на десния крак. Когато предписаните обезболяващи лекарства и придружаваща физиотерапия не помагат, преглед с ядрено магнитен резонанс показва, че момчето страда от рядко раково заболяване на костите – тумор под коляното (остеогенен сарком на дясната тибия).

Започва спешна химиотерапия във варненска болница, след края на която лекарите предлагат ампутация на крайника и още курсове на терапия, за които не дават надежди за оптимистичен резултат.

Тогава семейството на Виктор се свързва с болница в Истанбул, където предлагат лечение без ампутация и с голяма надежда за успешен край.

В началото на май Виктор успешно минава два курса химиотерапия в турската болница, които целят да намалят тумора, за да може да бъде опериран по-успешно.

От няколко дни младежът е във Варна и се чувства много добре, с отлични показатели, готов за оперативна намеса, която трябва да се случи до десетина дни. Причината за бързането е, че не се знае колко време момчето ще поддържа това състояние, което е много важно преди интервенцията, разказва майка му Зоя.

Сега семейството, което е със скромни доходи, прави всичко по силите си да събере спешно 60 000 евро. В банковата сметка за кампанията има 15 000 евро, с които ще се допълни нужната сума от 75 000 евро.

Фейсбук кампанията за спасяването на Виктор докосва негови връстници от същата гимназия в Сандански и децата за дни превеждат 5000 лв., събрани с общи усилия, разказва трогната майка Зоя Стефанова.

Нямаме думи да благодарим на всички, които ни подкрепиха. Но трябват още средства, непосилни за нас. Молим всички, които могат, да се включат с каквото могат, призовава Зоя.

Всеки, който желае да помогне може да дари средства.

Дарителска сметка:

IBAN: BG55STSA93000027947225
BIC:STSABGSF
Титуляр: Виктор Спасов Димов
Банка ДСК

Повече информация можете да намерите в страницата Да помогнем на Виктор да се излекува


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии