Дежурен състав при Районен съд – Варна взе мярка за неотклонение спрямо 38-годишен мъж за кражба от ел.табла

Съдът уважи внесено искане на Районната прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на 38-годишен мъж. Предявеното обвинение срещу него е затова, че чрез използване на техническо средство са били отнети чужди движими вещи – предпазители от ел. табла, в резултат на което е било прекъснато ел.захранване към абонати.    Деянието е извършено при условия на продължавано престъпление вечерта на 10 юни т. год.

Според Наказателния кодекс, престъплението, в което е обвинен, е тежко умишлено и се наказва с „лишаване от свобода“. 38-годишният мъж е многократно осъждан, като по отношение на него деянието се явява извършено в условия на опасен рецидив.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши  престъпление, поради което му наложи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“. Определението на Районен съд – Варна може да бъде обжалвано в 3-дневен срок пред ВОС.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии