За втора година служителите на НСО с най-добри умения в стрелба с пистолет

За втора поредна година служителите на Националната служба за охрана (НСО) показаха най-добри умения в стрелбата с пистолет в традиционния турнир по стрелба за жени от Министерството на отбраната, Министерството на вътрешните работи, Българската армия и служби от системата за защита на националната сигурност.

В индивидуалното класиране служителите на държавната охранителна служба заеха първите две места, а в отборното класиране – челната позиция. Сред показалите най-добри умения отбори бяха представителите на Съвместното командване на специалните операции и на Академията на Министерството на вътрешните работи (АМВР).

НСО бе символичен домакин на четвъртото издание на състезанието, което се проведе на 9 юни на територията на Центъра за специализация и професионална подготовка на Академията на МВР във Варна. Повече от 50 жени в 24 отбори от 15 структури взеха участие в състезанието, организирано съвместно от Националната служба за охрана, Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната.

Основна цел на турнира е да насърчи повече млади момичета и жени да кандидатстват за служба в структурите на МВР, в системата на Министерството на отбраната, в структурите на Въоръжените сили и в службите в сектор „Сигурност“.

Постиженията на участниците бяха отличени от началника на НСО бриг. ген. Емил Тонев, командира на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев и старши комисар Благородна Макева, заместник-директор на Главна дирекция „Национална полиция“.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии