Млади варненци снимат хитови филми без финансиране

Малка група млади и талантливи професионалисти от морската ни столица са се захванали с задачата да създадат нов киноцентър у нас като представят пред широката публика редица интересни заглавия които предстоят да видим на широк екран.

Инициатор на проектите е Валери Лилов който се занимава с кино от 10 години. В ролята на продуцент-сценарист е младата писателка Лилия Атанасова, която освен работата си като продуцент, е главна и актриса в научно-фантастичната трилогия „Зоната“, базирана на филма от 1979 г. „Сталкер“, режисиран от легендарния Андрей Тарковски. Историята разказва за групи от оцеляващи след постапокалиптичен катаклизъм и техните премеждия в търсене на легендарната Зала на желанията.

В момента Лилия работи по още няколко проекта, включително научно-фантастичен филм за момиче от миналото, което пътува в бъдещето търсейки любимия си, който може да е прероден. Втората филмова концепция е комедия на ужасите за група приятели, които трябва да се изправят срещу въображението си, когато срещат странен женски дух в уж обитавана от духове къща. Докато духът се оказва момиче от плът и кръв, те се опитват да я прогонят, обърквайки реалността с въображението.

Най-новият проект който талантливите варненци снимат се казва „Таласъм“ и е свръхестествен филм на ужасите, който е заснет само с дълги кадри, с участието на невероятно талантливи деца актьори които във филма се изправят заедно срещу демонична сила, която завладява дома им и която заедно трябва да прогонят.

Освен работата си по тези проекти, младите варненци разработват нова концепция наречена „Избраница на съдбата“, който проследява историята на малко момиченце от град Варна, което има мечтата да стане гросмайстор по шах, въпреки крехката си възраст и малкото опит.

Всички тези проекти тепърва предстои да видим на големия екран през следващите месеци на тази и следващата година.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии