Събират средства за изграждане на бюст-паметник на Никола Спасов-Адмирала

Миналата година се зароди идеята за събиране на средства за построяване на бюст-паметник на Никола Спасов-Адмирала.

От тогава организаторите преминаха през множество административни пътеки, свързани с проекта, който се разглежда от Дирекция “Култура и духовно развитие” към община Варна. Приятели, фенове, футболисти и треньори на Черно Море дадоха своята подкрепа като се разписаха, че застават зад тази идея. Благодарение на неуморната мотивация на Илко Петров и всеотдайност на Велико Димитров, както и подкрепата на всички, които вярват в проекта, неговата визия започва да добива реален облик. Предстои последно разглеждане на проекта от страна на Общината.

Професионални архитект и скулптор ще представят на Комисията макет и скица на визията на бюст-паметника и мястото, на което бихме искали да бъде изграден (в близост до стадиона на моряците).

Като начало трябва да се съберат 400 лв. за изготвяне на макет и скица, които да бъдат представени за одобрение.

Втора стъпка, след получаване на официално одобрение, е събиране на средства за бюст-паметника – сумата ще бъде обявена допълнително.

Ако се надвиши необходимата сума за реализация на проекта, планът е да се вложат останалите пари в благотворителна дейност, свързана с футболния отбор ПФК “Черно море”.

Депозитната сметка е:
BG73UNCR70002524358863
На името на Вероника Спасова (дъщеря)
Основание: Бюст-паметник Адмирала

Едно от последните дарения бе на стойност 4 200 лв. от футболисти, треньори и ръководство на ПФК “Черно Море”. Капитанът на моряците Дани Димов лично написа, че вярва, че ще се съберат и останалата част в най-скоро време. Заедно с това поздравява и пожелава успех.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии