40-годишен варненец бе осъден за ползване на неистинско удостоверение за наследници

Съдът одобри постигнато между страните споразумение, с което 40-годишен мъж от Варна се признава за виновен в съзнателно ползване при продължавано престъпление в периода 21 май – 15 юни 2018 г. на неистински официален документ – удостоверение за наследници. Деянието е наказуемо  по чл.316 от Наказателния кодекс.

На два пъти през горепосочения период той се ползвал от фалшивия документ – веднъж пред служител в дирекция „Местни данъци“ към общината представил заверен препис, а друг път пред варненски нотариус съзнателно се ползвал от оригинал на неистинското удостоверение за наследници. За самото съставяне на документа от него не може да се търси наказателна отговорност.

Съгласно параметрите на одобреното от съда споразумение, 40-год. подсъдим следва да търпи наказание „пробация“. В продължение на 6 месеца той подлежи на задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично, както и на задължителни периодични срещи с пробационен служител, също за срок от 6 месеца. Съдебният акт е окончателен.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии