Ясни са имената на победителите в IX Национален конкурс за рисунка „ПриказкиТЕ“

22 са отличените деца в отделните възрастови категории от тазгодишното издание на Националния конкурс за рисунка „ПриказкиТЕ“. Журито разгледа и оцени общо 364 творби, изпратени от 55 населени места в страната. В конкурса участие взеха и деца от Италия, Молдова и Испания.

При Александър Абдрахманов от Детска школа за изкуства „Тараклия“ отива Специалната награда на Кмета на Варна.  Представител на същата молдовска школа печели Специалната награда на Националния дворец на децата. Отличието е за Денис Войнский.

Награждаването на отличените участници ще бъде присъствено. При подходящи метереологични условия лауреатите ще получат своите творби на 29 май от 11 ч. на сцена „Раковина“ в Морската гадина на Варна, а в случай на лошо време – в Концертна зала на Младежки дом. За наградените и за децата на Варна ще играе театрална трупа “Трик-Трак”. Те ще представят постановката „Да се хванем за ръце“.

Конкурсът се организира от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието, Община Варна, ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна и Асоциация на българите по света.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии