Изложба “160 години с две изобретения, които променят света” във варненската библиотека

През 1861 г. на два различни континента се раждат две на пръв поглед семпли, но важни изобретения – пощенската картичка и велосипедът. Влиянието им е толкова голямо, че може да ги сравним с интернет от XIX век.

Днес е лесно да пътешестваш и да общуваш – има удобни пътища, интернет и социални мрежи. Но помислете само как са се движели хората и информацията преди 160 години.

По повод тази интересна годишнина Варненската библиотека е приготвила изложба, която разказва за увлекателното пътешествие из историята на велосипеда и пощенската картичка и за това как те са повлияли върху съвременния свят.

Изложбата „160 години с две изобретения, които променят света” съдържа постери с любопитна информация, документи от фондовете на библиотеката и интересни експонати, между които може да се види уникален модел на пластмасов велосипед Итера, произведен от Волво през 1980 г.

Изложбата може да бъде разгледана от 17 май до 11 юни в Изложбеното фоайе на РБ „Пенчо Славейков” – Варна на адрес бул. Сливница №34.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии