Най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” наложи Районен съд – Варна на 24-годишен, привлечен като обвиняем за битова кражба при опасен рецидив

Предявеното обвинение срещу 24-годишния младеж е за това, че за времето от 30 април до 8 май т.г., чрез взломяване на балконски прозорец, проникнал в частен апартамент и отнел сребърни и златни накити, преносим компютър, фотоапарат, инструменти и различни други вещи.  Деянието е тежко умишлено, а предвиденото в закона наказание за подобно посегателство е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

24-годишният младеж е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността, като едва преди три месеца е изтърпял последното му наложено наказание лишаване от свобода. По отношение на него липсва и адрес във Варна, на който да пребивава постоянно.

От писмените и гласни доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши  престъпление, поради което му наложи най-тежката процесуална мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Определението по наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред Окръжния съд.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии