Апелативен съд – Варна подкрепи Националната конференция за медиацията

Председателят на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян приветства участниците в националната конференция „Медиацията в различните обществени сфери“. Тя бе сред гостите на форума в Икономическия университет във Варна. Дискусията беше организирана от Университетския център по медиация към висшето учебно заведение, Камарата на медиаторите и Институт „Итера“. Освен присъствено, конференцията предостави възможност за участие и онлайн.

Председателят на Варненския апелативен съд бе категорична, че медиацията е цивилизационен избор – между това дали избираме разрушението или съзиданието. „Тя е социален феномен, който формира и възпитава нов стандарт в отношенията, независимо от социалната роля на човека“. Ванухи Аракелян е убедена, че всеки, минал през медиационна процедура, независимо от това дали е постигнато споразумение, излиза от нея различен.

Национална научна конференция за медиация в ИУ-Варна

Събитието събра на едно място изключително интересни лектори: от системата на правосъдието, от различни сфери на научния и обществения живот. Обсъдени бяха възможностите на медиацията в публичния сектор, в образованието, здравеопазването и съдебната система. Представени бяха различни гледни точки за решаване на спорове и управление на конфликти.

Апелативен съд – Варна и Икономически университет – Варна имат плодотворно дългогодишно взаимодействие. Добрите контакти между двете институции бяха потвърдени чрез сключения през декември 2019 г. Договор за стратегическо партньорство и взаимноизгодно сътрудничество.

Апелативен съд – Варна подкрепи Националната конференция за медиацията Председателят на Апелативен съд – Варна Ванухи…

Posted by Съдебна Палата on Tuesday, May 11, 2021


viber

Total
0
Споделяния
1 comments

Коментарите са затворени.


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии