ГЕРБ върнаха мандата (ВИДЕО)

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви, че коалицията ГЕРБ-СДС връща мандата за съставяне на правителството. Това заяви премиерът във включване на живо във Facebook.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши да върнем мандата за съставяне на правителство. Самопровъзгласилите се за партии на промяната отказаха дори диалог с нас. Но ги разбирам. Те нямат аргументи и алтернативни предложения за това как да се справим с пандемията и как да върнем страната на пътя на растежа. И в разговорите всичко щеше лъсне. Те виреят най-добре в условията на хаос, задкулисие и безвластие – чийто проводник е служебният кабинет, за който всички толкова се борят. Това са хора, водени от омраза и жажда за мъст. Но и много страхливи. Искат нови избори? Добре, в ГЕРБ сме готови, но и след тях ли ще избягат от отговорност? Няма да си покажат дори и кандидатите за министри, защото това много добре ще покаже кой стои зад тях. Тепърва предстои да гледаме истинското лице на тези, които се опитаха да направят преврат през лятото. Българският народ обаче е мъдър. Сложи ни като първа политическа сила и призна всичко направено от нас. Хората казаха, че ГЕРБ трябва да управлява, но и трябва да бъде контролирана от останалите партии. За съжаление, политическата класа не успя да разчете посланието на народа.Има още мътна вода да изтече. Нека изтече! Има време за всичко.

Posted by Бойко Борисов on Thursday, April 22, 2021

“Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата”, посочи Борисов.

На срещата при него бяха Даниел Митов, Десислава Атанасова, Цвета Караянчева и Йорданка Фандъкова. Според Борисов и втората политическа сила – “Има такъв народ”, няма да състави правителство.

ГЕРБ получи първия мандат за сформиране на правителство

„Партиите решиха безотговорно и надменно да откажат преговорите с нас”, заяви Даниел Митов.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии