56-годишен мъж бе осъден за отглеждане на канабис

Варненският районен съд одобри постигнато в съдебна зала споразумение между прокуратурата и 56-годишен мъж, с което той се признава за виновен по повдигнатото спрямо него обвинение за отглеждане на марихуана.  Пред съда той заяви, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.

Страните по делото приеха за безспорно установено, че от неустановена дата през 2019 г. до 5 май 2020г. подсъдимият като наемател на къща – част от вилно селище в местност край Варна, отглеждал общо  163 броя растения от рода на конопа/канабис/. Растенията били с различна височина и съдържание на активен компонент, с общо нетно тегло на изсушената листна маса от растенията над 5,5 кг., на стойност за над  33 000 лева.

Варненският районен съд одобри споразумението, като прецени, че то не противоречи на закона и морала. За извършеното престъпление по чл. 354 В от Наказателния кодекс, 56-годишният годишният подсъдим следва да търпи наказание от  2 години “лишаване от свобода“, с 4 годишен изпитателен срок, както и 5 000 лева глоба.

В негова тежест са сторените по делото разноски. Веществените доказателства, предмет на престъплението и послужили за извършването му, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии