Административно наказание за автобусен водач, причинил по непредпазливост при управление на МПС телесна повреда на друг участник в движението

Районен съд – Варна призна за виновен водач затова, че на 9 юни 2020 г. около 20 часа, на кръстовището на бул. „Съборни“ и бул. „Христо Ботев“ във Варна, при управление на автобус, нарушил правилата за движение, като навлязъл в кръстовището и пресякъл стоп-линията на жълт сигнал на светофарната уредба, предизвиквайки пътно-транспортно произшествие с други два автомобила. Автобусът се придвижвал от гаража на „Градски транспорт“ в посока ЖП гарата и в него нямало пътници. В резултат на навлизането в нарушение при жълт сигнал на кръстовището, настъпили два последователни удара на автобуса с две леки коли. По този начин по непредпазливост е била причинена средна телесна повреда на пътник от единия от катастрофиралите автомобили, изразяваща се в счупване на крайник.

57-годишният подсъдим е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на МПС, без налагани наказания за нарушения на Закона за движение по пътищата, с отрицателна алкохолна проба при произшествието. Варненският районен съд го призна за виновен в извършеното престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“ от Наказателния кодекс, като по внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Той следва да  заплати и направените по делото разноски.

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии