Днес е ден за размисъл преди парламентарните избори в неделя

Днес е ден за размисъл преди парламентарните избори 2021 в неделя. По закон днес са забранени политическата агитация и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите.

Гласуване с хартиена бюлетина – как?

В днешния ден изборната администрация продължава да работи и да подготвя вота. Районните избирателни комисии предават на секционните всичко необходимо за изборния ден.

Гласуваме безопасно в условия на пандемия

Денят за размисъл е работен за членовете на близо 12 000 назначени секционни комисии за районите, както и тези извън страната. Представителите на СИК получават по графици всички изборни книжа и материали, включително машините за гласуване и дезинфектанти.

Как да гласуваме машинно?

Обособяват се тъмните стаички. Заради епидемичната обстановка в страната и празните училища, голяма част от задачите бяха свършени още в петък.

Изборните помещения се запечатват и охраната се поема от органите на реда.

От 00.00 часа тази нощ всеки кмет на община решава дали да бъде въведена забрана за продажба на алкохол.

В надпреварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати. Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

Секциите в страната са малко под 12 хиляди, в почти 9400 от тях ще може да се гласува машинно. Ще се разкрият и секции в Covid отделенията в болниците. Секциите в чужбина ще са 465 – най-много в Германия, Турция, САЩ и Великобритания.

Как ще гласуват българите в чужбина?


viber

Total
0
Споделяния
2 comments

Коментарите са затворени.


Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии