Отмениха забраната за провеждане на културни мероприятия в област Варна

Вчера областният управител на Варна Стоян Пасев обяви решението на щаба да се спрат всякакви културни мероприятия в областта заради високата заболяваемост от COVID-19 и намаляването на броя на леглата в здравните заведения за лечение на болни от COVID-19. Само няколко часа по-късно това решение бе отменено и заповедта от вчера променена. Отпада забраната на сценични прояви, както и посещения в галерии и музеи на територията на областта.

Според вчерашната заповед бе отменена и 100-годишнината на Драматичен театър “Стоян Бъчваров”.

Тази сутрин хореографската общност във Варна, подкрепени от Асоциацията на хореографите в България (АХБ) и Съюза на организациите за любителско изкуство (СОЛИ), организираха протест пред Община Варна. Няколко часа по-ксъно областният управител обяви за отмяната на заповедта, както и за това, че голямото събитие на Драматичния театър може да се проведе, както е според заповедта на министистерството на здравеопазването, със 120 души.

Стоян Пасев каза още, че продължават масираните проверки в заведения, молове, зали за танци от инспектори от РЗИ и другите ангажирани институции ще бъдат налагани сериозни глоби,ако ограниченията не се спазват. За съжаление,посочи той, броят на болните се увеличава, само 10 са свободните легла в интензивните отделения.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии