След оказана яростна съпротива при задържане на 09.03.2021 г. в с. Синдел са пострадали двама полицейски служители

При отработването на сигнал за инцидент, на 09.03.2021 г., около 06:30 ч. в къща в с. Синдел служители на ОД МВР – Варна предприемат опит за задържане на мъж и жена, обитаващи къщата.

При задържането на 40-годишен мъж и 37- годишна жена, те оказват яростна съпротива и пречат на полицейските служители да изпълнят задълженията си. Към действията им се присъединяват и други лица, които излезли от къщата. По полицаите са хвърляни дървета, железа, камъни и др. предмети, а младеж извадил нож и заплашил с него полицейски служител. С цел овладяване на ситуацията, полицай е произвел изстрел във въздуха.

Задържани за срок до 24 ч. са общо 8 лица, имащи отношение към случая. Първоначално лицето, заплашвало с нож полицаите е избягало, но по-късно е установено и задържано. С постановление на прокурор за 72 часа са задържани мъж на 40 г., жена на 37 г. и 18-годишен младеж. Работата по случая продължава, води се досъдебно производство под надзора на районна прокуратура – Варна.

Назначени са съдебно – медицински експертизи за установяване вида на телесните повреди, които двама полицейски служители са получили при изпълнението на служебните си задължения.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии