Нови мерки и в област Варна – учениците от 6 до 12 клас преминават на онлайн обучение

От 15 до 26 март се преустановяват присъствените учебни занятия в училищата за учениците от 6. до 12. клас в област Варна. Същото важби и за центровете за подкрепа за личностно развитие. Това стана ясно след решение на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Присъствено остава обучението за учениците от 1. до 5. клас. Детските гради и яслите също ще бъдат в присъствена форма.

Заради повишената заболеваемост от COVID-19 на населението в област Варна и влошаване на наблюдаваните показатели, директорът на РЗИ-Варна издаде заповед, с която се въвеждат временни допълнителни противоепидемични мерки на територията на  областта.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност във всички лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна, с изключение на дейностите, свързани с трансплантация на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатричната помощ.

Забраняват се посещенията на външни лица/свиждания в лечебни заведения за болнична помощ на територията на област Варна, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий. Забраната не се отнася за контролните органи при осъществяване на контролната им дейност.

С друга заповед следните лечебни заведения за болнична помощ се задължават да определят задължителен брой легла за дейности по диагностика и лечение на положителни пациенти с основна инфекция със SARSCoV-2 не по-малко от 20% от обявените в РЗИ Варна брой легла в срок до 48 часа от издаването на заповедта: 1. УМБАЛ “Света Марина” ЕАД; 2. МБАЛ “Света Анна – Варна” АД; 3. МБАЛ Варна към ВМА София; 4. МБАЛ “Еврохоспитал” ООД; 5. СБАЛОЗ “Д-р Марко Антонов Марков – Варна” ЕООД; 6. МБАЛ “Еврохоспитал” ООД .


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии