27-годишен бе осъден за причинена по непредпазливост при управление на автомобил телесна повреда на двамата си спътници

27-годишен водач от Сливен беше признат за виновен в това, че на 10 август 2019 г., при управление на лек автомобил във Варна, нарушил правилата за движение по пътищата, като шофирайки с превишена скорост, изгубил контрол над колата, катастрофирал и по непредпазливост причинил телесни повреди на  повече от едно лице – пътуващите с него жена на 22 г. и мъж на 26 г.

Пътнотранспортното произшествие става вечерта на тази дата по бул. „В. Левски“. Подсъдимият шофирал с над допустимата скорост за населено място, загубил контрол над автомобила и се блъснал в стена близо до пасарелка по булеварда. В резултат на непредпазливото пътно транспортно произшествие, пострадали както самият водач, така и неговите двама спътници, които получили множество фрактури и трайни затруднения в движенията на крайниците.

Производството по делото приключи с внесено от прокуратурата, постигнато между страните и одобрено от  съда споразумение, с което на 27-год. водач бе наложено наказание от 7 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Той бе лишен и от право да управлява МПС за срок от 1 година и 6 месеца. Направените по делото разноски също са изцяло в тежест на подсъдимия.

Пострадалите от деянието се уведомяват за одобреното споразумение и възможността да предявят по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии