Варненският районен съд измени в по-тежка мярката за неотклонение на обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил

Съдът уважи внесено искане от прокуратурата за изменение на мярка за процесуална принуда от „домашен арест“ в  „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж, привлечен като обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил.

Предявените срещу него обвинения в началото на  декември м.год. са за отнемане на чужд автомобил, спрян на варненска бензиностанция, като впоследствие превозното средство е оставено без надзор. Деянието е престъпление по чл. 346, ал. 2 от НК, наказуемо с лишаване от свобода от една до десет години.

Първоначално обвиняемият е бил с най-тежката мярка за неотклонение, изменена впоследствие от втората съдебна инстанция в „домашен арест“. На 23 февруари 2021 г. 35-годишният мъж е скъсал поставената му във връзка с изпълнение на мярката гривна за наблюдение и е избягал, като е заловен ден по-късно. Обвиняемият е осъждан многократно, като последно е изтърпял наказание лишаване от свобода през м. май миналата година.

Съдът прие, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление и да се укрие, поради което измени наложената му мярка за процесуална принуда и взе най-тежката такава.

Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии