Екипът на Апелативен съд – Варна отново стана книгодарите

Съдиите и служителите от Варненския апелативен съд отново се включиха в кампания за даряване на книги. Събраните близо 200 тома предадохме на библиотеката в читалище „Просвета 1905“ в град Аксаково.

Екипът на съда с радост откликна на информацията, че 14 февруари освен празник на виното и любовта е и Международен ден на даряването на книги – International Book Giving Day. По този повод Асоциация „Българска книга” призова институциите, дружествата и гражданите да се включат в акция „Книгодаряване”.

„Разбрахме, че читалището в Аксаково има потребност от нова литература. В града живеят много семейства с млади хора, ученици и студенти. Съобразихме се с желанието на културното средище да набави за своите читатели художествена, научнопопулярна, средношколска и англоезична литература, и се опитахме да им бъдем полезни“, обяснява председателят на съда Ванухи Аракелян.

„Всяка стойностна книга е крачка в необятния свят на познанието – най-голямото богатство на всеки човек. Вярваме, че любовта към словото трябва да възпитаваме от най-ранна възраст и да поддържаме до последен дъх“, допълват съдиите и съдебните служители, които за пореден път станаха посланици на четенето.

Преди близо половин година екипът ни се включи в Акция „Книгодарител“ на Фондация Лукойл, която беше насочена към читалищните библиотеки в малки населени места.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии