Започна ремонтът на залата за борба в СК “Простор”

Започна дългоочакваният ремонт на залата за борба в спортен комплекс „Простор“. Предстои работа по покрива на сградата, обновяване на стените и на пода, подновяване на електрическа и ВиК инсталации, ремонт на бани, тоалетни и съблекални. Предвидена е нова система за отопление, вентилация и климатизация, както и ново спортно оборудване. Обновяването на залата е част от програмата за развитие на спортните бази във Варна. Това информира самият кмет на Варна – Иван Портних.

Варна е единствената община, която предоставя безвъзмездно спортната база на спортните клубове. И през 2021 г. договори с Община Варна ще подпишат над 60 клуба за срок от 5 години, които ще ползват базата безплатно.

В условията на пандемия е важно да насърчаваме още по-активно развитието на масовия спорт и грижата за физическата активност на хората, разбира се при спазване на всички противоепидемични мерки”, съобщи още кметът.

През 2021 година са планирани:

  • увеличение средствата за финансово подпомагане на спортните клубове във Варна, които през 2021 г. ще разполагат общо с 500 000 лв.;
  • увеличение с 10 на сто параметрите на програма „Спорт“, която ще бъде в размер на 1,8 млн лв.;
  • Варна продължава да е единствената община, която от години предоставя безвъзмездно спортната база на спортните клубове. И през 2021 г. договори с Община Варна ще подпишат над 60 клуба за срок от 5 години, които ще ползват базата безплатно.

За първи път Варна ще бъде домакин на четири европейски първенства и на една световна купа в рамките на една календарна година:

  • Европейското първенство по художествена гимнастика, Европейското по ветроходство в клас „Лазар“;
  • Европейското първенство по плажен хандбал;
  • Европейското първенство по хандбал;
  • Световна купа по спортна гимнастика.

viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии