АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Карайте внимателно и разумно!

Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на дъжда в сняг Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания. За утре в 6 области в Североизточна България – Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, е определен жълт код за потенциално опасно време за сняг и силен вятър.

Областните пътни управления следят метеорологичните прогнози по райони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и заледяване. За повишаване безопасността на движение, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за почистване и обработване на настилките с химически вещества и инертни материали.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали – сол, пясък, калциев двухлорид.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии