Проведе се церемонията за “Футболист на годината”

Вечерта на 19 януари, вторник, Красен Кралев обявя победителя в 60-ото издание на церемонията “Футболист на годината”. Играчът на “Локомотив” Пловдив Димитър Илиев спечели допитването до спортните журналисти за втора поредна година. Той събра 158 точки в анкетата през 2020 г.

Призовата тройка допълниха Валентин Антов (ЦСКА) със 126 гласа и Антон Недялков (“Лудогорец”) със 72 гласа. За най-добър треньор беше избран наставникът на “Арда” Кърджали Николай Киров, а негови подгласници станаха Стамен Белчев и Илиан Илиев.

Тази година започна с добри новини за българския футбол, свързани с избора на нов национален селекционер – Ясен Петров. Промените в съдийската комисия и решението ВАР да стане част от футболното първенство на България ще окажат ползотворно влияние върху развитието на футбола, твърди Кралев.

Държавата никога не е помагала толкова много на футбола, колкото в последните години. Инвестираха се много средства в спортната инфраструктура. Строят се стадиони, игрища, зали. Подпомогнаха детско-юношеския футбол.

По време на церемонията бяха определени и най-добрите състезатели по постове в българското първенство:

  • Най-добър вратар: Мартин Луков (“Локомотив” Пловдив)
  • Най-добър защитник: Валентин Антов (ЦСКА)
  • Най-добър полузащитник: Тиаго Родригес (ЦСКА)
  • Най-добър нападател: Мартин Камбуров (ЦСКА 1948)

Наградата за най-проспериращ млад играч заслужи Доминик Янков от “Лудогорец”, а за най-добър чужденец сред играещите в елита беше определен Али Соу от ЦСКА. Журналистите избраха Евдокия Попадинова за най-добра футболистка. Тя играе за италианския “Наполи” и печели в допитването за трета поредна година. Традиционният приз “Лъвско сърце”, който носи името на легендарния бранител Трифон Иванов, беше връчен посмъртно на шофьора на автобуса на ФК “Беласица” Нако Велянов.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии