Богоявленски ритуали във всички гарнизони и отбелязване на 173-ата годишнина от рождението на Христо Ботев ще се проведат в условията на противоепидемични мерки

тавителни формирования от Въоръжените сили на Република България във всички гарнизони на страната ще участват в ритуалите по благославяне на бойните знамена на 6 януари – празника Свето Богоявление. На много места военнослужещи ще се включат и в отбелязването на 173-ата годишнина от рождението на поета – революционер Христо Ботев. През тази година събитията са съобразени с противоепидемичните мерки (спазване на физическа дистанция, носене на лични предпазни средства и др). Поради противоепидемиологичната обстановка представителните знаменни групи ще са със символична численост. В знак на преклонение пред паметниците на Христо Ботев в различни населени места  военнослужещи ще поднесат венци.

Военнослужещи от Сухопътните войски ще участват в Богоявленския водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената – светини на Българската армия в градовете Карлово, Стара Загора, Благоевград, Плевен, Асеновград, Смолян, Белене и Пловдив. В Калофер, родното място на Христо Ботев, военнослужещи и духовият оркестър на 61-ва механизирана бригада – Карлово от състава на Сухопътните войски ще отбележат годишнината от рождението на Христо Ботев.

Във Варна водосветът и благославянето на частите и техните бойни знамена ще се състои в Пункта за базиране. Ще участват представителни части от Варненския гарнизон и Представителният духов оркестър на Военноморските сили. Ще бъдат благословени бойните знамена на Пункт за базиране Варна, ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров”, военните формирования 26 800, 36 940 и 38 010. В Бургас водосветът ще се състои на площада пред храм „Св.св. Кирил и Методий” с участието на представителни части от бургаски гарнизон. В двата града пред паметниците на поета–революционер Христо Ботев ще бъдат поднесени венци и цветя с участието на военнослужещи от ВМС.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии