Вокален педагог от Варна представи успешно България на международен музикален конкурс

Учителят от ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна – Георги Кючуков, с артистичен псевдоним Mr. VoG, представи страната ни на международния конкурс „Voice of Turan”, Казахстан.

Конкурсът бе телевизионен, излъчен на 27 декември т.г. по Казахстанската национална телевизия и още над 122 страни по света. В него взеха участие изпълнители от 14 държави, като всички имаха за задача да направят нов прочит на традиционна казахстанска песен.

„Беше различно, но със сигурност страхотно изживяване за мен! Благодаря на организаторите и журито за присъденото трето място, но също и на г-н Доно Цветков, който менажира участието ми.“,  сподели Георги Кючуков.

Вдъхновен от взетото участие, Кючуков продуцира онлайн концерт на децата от вокална група „Звездни струни“, на която е художествен ръководител.

„В тези трудни за всички времена, повече от всякога, трябва да съумяваме да останем свързани и заедно, дори и чрез алтернативната форма, която предоставя онлайн комуникацията. Изкуството е инструментът, който ни дава познания за човечеството, неговия живот и мечти, през различните епохи. Вярвам, че един ден, когато се обърнем назад, няма да си спомняме проблемите на битието в настоящето, а само произведенията, които сме сътворили.“, допълни Кючуков.

 

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии