Има ли как да не преяждаме по празниците?

epa05179978 Participants eat burgers during a burger-eating competition on the occasion of National Chili Day in Amsterdam, The Netherlands, 25 February 2016. The person who eats the burger as first wins the price of free burgers for one a year long in the Amsterdam Hard Rock Cafe. EPA/KOEN VAN WEEL

Коледа и Нова година са едни от най-хубавите и чакани празници в годината. Тези дни винаги са изпълнени с коледно настроение, много подаръци, хубави моменти със семейството и приятелите и богата празнична трапеза. Разбира се, не трябва да свързваме празниците само с консумацията на храна и алкохол. Но обедите и вечерите през празничните дни често продължават дълго и може да изядем двойно повече храна от обикновено.

Ето няколко съвета за здравословно хранене по време на празниците:

  1. На празничната трапеза трябва да се храним бавно и да се фокусираме върху приятните преживявания. Тогава няма да преяждаме и да се чувстваме зле след това.
  2. Преди да седнем на масата не трябва да похапваме мазни и сладки неща.
  3. Преди основното блюдо можем да наблегнем на салатите и зеленчуците, така няма да се нахвърлим на храната. Добре е да избягваме храните с високо съдържание на мазнини, а също и с високо съдържание на захар.
  4. Алкохолът трябва да е по-малко. Освен че е калоричен, той увеличава апетита. Безалкохолните и газирани напитки съдържат прекалено много захар и е по-добре да се избягват.
  5. Не е нужно да спазваме строга диета по време на празниците. Може да си позволим от време на време вредните храни като чипс, пуканки, шоколади, но в ограничени количества. Не да преяждаме, все едно ги ядем за последен път, а да им се наслаждаваме.

viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии