Преподаватели от Общински детски комплекс с високи отличия от педагогическия конкурс „Новатори в образованието“

Седем ръководители на школи в ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, бяха отличени от педагогическия конкурс „Новатори в образованието“, организиран от Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. За участие в конкурса заявки са изпратили общо 153 учители, директори, заместник директори, психолози, ръководители на образователни центрове и др. Допуснати са били 117 конкурсни материала. 55 от тях са номинирани с призови места и ще получат грамоти, сочи официалната статистика на организаторите.

Отличените преподаватели от ОДК – Варна са:

  • Сия Папазова със Специална награда за образователно новаторство за статията „От късия разказ към неговия театрален аналог – Универсалният и различният урок върху текста на “Дамата с кученцето” на А.П.Чехов“. Папазова получава възможността за публикация в рецензирани списания на Университета – сп. “Педагогически Алманах” и сп. “Образование и квалификация”.
  • Магдалена Маркова с III награда за статията „Съвременни методи за формиране на общочовешки ценности на деца-творци и ранна професионална ориентация“
    Дарина Мавродиева – Кючукова с III награда за статията „Приобщаване на децата със специални образователни потребности към православните християнските ценности и традиции и методи на обучение“.
  • Елица Матеева с II награда за есето „Как един театрален критик неочаквано се превърна в “Госпожа“.
  • Долорес Коева със сертификат за престижно участие с есето „Пътуващият човек“.
  • Стойка Димова със сертификат за престижно участие с есето „Добри практики в областта на духовното и нравственото възпитание на децата в извънкласните дейности при изучаването на “Православни християнски ценности и традиции”, като част от образователната система“.
  • Владимир Николов със сертификат за участие с есето „Обучение на деца от уязвими групи (Работа с ученици от ЦНСТ)“.

 


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии