Неработещите предприятия заради пандемията във Варна няма да плащат такса битови отпадъци

Варненски предприятия, които са спрели да работят заради пандемията, ще бъдат освободени от такса битови отпадъци. Предложението на кмета Иван Портних беше одобрено с пълно единодушие на днешното онлайн заседание на ПК „Финанси и бюджет“.

Плащането ще бъде опростено само за услугата по сметосъбиране и сметоизвозване за определен период от 2020 г.   Фирмите са длъжни да докажат с финансови и други документи, че временно са преустановили стопанската си дейност след обявяването на извънредното положение на 13 март тази година. За да ползват облекчението, управителят или упълномощено от него лице ще трябва да подаде искане в дирекция „Местни данъци и такси“, придружено със съответните финансови документи.

Членовете на комисията одобриха и предложение на групата на ПП ГЕРБ за подпомагане и облекчаване на бизнеса и жителите на Варна, засегнати от допълнително въведените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки. Бизнеси, които попадат в обхвата на заповедта на министъра и са с преустановена дейност, ще бъдат освободени от наеми на общински помещения и имоти, както и от такса „тротоарно право“ за срока от 28.11.2020 г. до 21.12.2020 г.

За този срок няма да се дължат и такси за ползване на детски ясли и градини, бе решено още на днешното заседание.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии