Министърът на труда и социалната политика бе на посещение в ИУ-Варна

Днес на работно посещение в Икономически университет-Варна беше министърът на труда и социалната политика – Деница Сачева. С колегата ми доц. д-р Андрияна Андреева (р-л катедра „Правни науки“) запознахме нашия гост с постиженията на университета в областите: дигитализация, интернационализация, предприемачески инициативи, социални каузи.

Посочените области бележат траекторията за развитие на нашия университет и са сред уникалните ни конкурентни предимства на образователния пазар. Ние сме първото висше училище в страната, позиционирано като зелена, социално-отговорна и предприемачески ориентирана институция; първи в страната споделихме безплатни дигитални ресурси за обучение; утвърдихме се като естествен център за представяне на IT решения с ежегодния практически формат „IT иновации във висшето образование“; новаторска практика е, че в пандемична среда обучаваме британски студенти с отдалечен достъп; започнахме пилотен проект по изграждане на медийно университетско студио, което въвлича представители от бизнеса като лектори по актуални теми, свързани с образователния процес и много други. Посочените теми бяха споделени и дискутирани с министър Сачева и получихме категоричната й подкрепа, че сме избрали правилната посока за развитие.

Подписахме споразумение за сътрудничество между МТСП и ИУ-Варна. То има за цел да подпомогне реализирането на политики в посочените по-горе области, вкл. социално предприемачество и корпоративна социална отговорност. Споразумението дава също допълнителни възможности на нашите студенти за стаж и работа.


viber

Total
0
Споделяния

Ремаркета под наем във Варна
Подобни статии